Algemene informatie

Verkocht

Magnum Cobra – V8 – 550PK

Een Magnum Cobra staat bekend om zijn perfecte wegligging. Is gebouwd zoals de echte AC Cobra, een racewagen voor straat gebruik.
Chassis is een space-frame, waar veel ronde buizen in gebruikt zijn, lichtgewicht, door een race- ingenieur ontworpen. De motor ligt ver naar achteren, een 50/50 gewicht verhouding, om veel tractie op de achterwielen te hebben. Het totale gewicht van de auto ligt maar juist boven de 1.000 kg.

De volledige wielophanging is gemaakt met race-kogelgewrichten (rose-joints). De motorkap met voorspatborden is volledig te openen voor onderhoud en controle (zogenaamde flip-over nose).

De auto staat op 18″ brede 3 delige alu Cobra velgen met straat legale Toyo slick banden (type R888) voor optimale grip. Ook de remmen zijn vernieuwd, achter remklauwen met handrem functie, aan de voorkant 4 pots remklauwen (ook van AP racing ) met 14″ schijven.  Afgelopen winter is deze Cobra tot de laatste bout gedemonteerd voor restauratie.

Er is een nieuwe Chevrolet LS3 met 550 pk geplaatst, ook de Tremec versnellingsbak heeft een nazicht gehad. Verder is het chassis opnieuw gestraald en gepoedercoat. En op nieuw opgebouwd met nieuwe ophanging onderdelen. Alle aluminum plaatwerk, wat op het chassis zit, is opnieuw geanodiseerd. Ook rem- en benzine leidingen zijn nieuw gemonteerd. De volledige auto heeft nieuwe elektro met een eenvoudig te demonteren dashboard.

Ook een tonneau cover en soft top (met FIA zijramen) zijn aanwezig voor als het slecht weer is.

Deze Cobra heeft slechts één eigenaar gehad.

Registratie van 1967, i ingeschreven als oldtimer en is zodoende goedkoop te rijden.

Disclaimer : Ondanks de zorg die besteed wordt aan een correcte invoer van de gegevens, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten. Aan de genoemde prijzen en teksten kunt u geen rechten ontlenen. Prijzen zijn in EUR, onder voorbehoud en kunnen dagelijks gewijzigd worden. Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid.