Your address for Fun & Power

Dax 427, een prachtig stukje racehistorie…

Dax 427 "Tojeiro" De Dion

De AC Cobra stond model voor dit prachtig staaltje autotechniek. De AC Cobra is oorspronkelijk gebaseerd op de AC Ace: een ontwerp van John Tojeiro, die als adviseur aan DJ Sportscars verbonden was. Voor de fabrikant van de Dax 427 was het een uitdaging om het origineel van de AC Cobra zo dicht mogelijk te benaderen, en daar is men meer dan uitstekend in geslaagd.

De Dax 427 behoort al ruim 25 jaar tot de top van de Cobrareplica’s. In deze 25 jaar heeft Dax de wagen steeds verder doorontwikkeld, tot in detail. Hierbij moet u denken aan technische verbeteringen, lederen intrieurs, diepe brede sportvelgen en prachtige roestvrij stalen zijuitlaten. Daarom mag de Dax 427 eigenlijk niet meer als replica worden betiteld. Inmiddels leverde DJ Sportcars meer dan 2500 Dax 427´s wereldwijd, en dat is vele malen meer dan dat er van het origineel ooit zijn gemaakt.

Aan veiligheid is natuurlijk ook gedacht. Bijvoorbeeld is het chassis van beide types niet alleen erg ruim voor de inzittenden, het is ook voorzien van ingebouwde kreukelzones aan de voor- en achterzijde. Andere zaken zijn de “explosafe” benzinetank die als optie leverbaar is, rolbeugels inclusief gordelbevestigingspunten, en een inklappende stuurkolom bij een frontale aanrijding.

De Dax 427 is in twee types beschikbaar :

-1) 427 IRS (Independent Rear Suspension), onafhankelijke achterwielophanging

-2) 427 De Dion met CC&AR* (met De Dion achterwielophanging)

Beide uitvoeringen zijn ook verkrijgbaar met een “Extended footwell”, hierdoor ontstaat er ruim 5 cm meer voetruimte voor de bestuurder. Hiermee is de Cobra geschikt voor grotere bestuurders. Als motor kunt u kiezen uit een grote range V8 motoren van Chevrolet, Ford of Rover, maar ook andere typen motoren behoren tot de mogelijkheden.

* CC&AR is a unique and patented cross-linked double wishbone suspension system that counters roll (without the need for anti-roll bars) and maximises grip & predictability by constantly keeping all tyre treads in flat and even contact with the road.