Your address for Fun & Power

Dax Rush informatie

kit_005

Dax Rush / Rush MC

Voor Dax Cars UK  was het de doelstelling om een betaalbare, handelbare, lichte maar rasechte sportwagen te ontwikkelen. In tegenstelling tot de Lotus Super 7, biedt de Rush plaats aan diverse moderne motoren. Zoals vier, zes en acht cylinder motoren en zelfs motorfietsmotoren zoals de Hayabusa Turbo, behoren tot de mogelijkheden. Ook is de binnenruimte in de Rush ten opzichte van concurrenten zeer ruim.

Door gebruik te maken van Ford- of BMW-componenten is de Rush onderhoudsvriendelijk, minder storingsgevoelig en economisch zeer verantwoord. Ook is gebleken dat de waarde van de Rush stabiel is.

Het chassis is van het type “multi-tubed triangulated steel space frame”. De body is van het type “composite reinforced moulded fibreglass”, waardoor deze zeer sterk is. Optioneel kan er gekozen worden voor aluminium zijpanelen en/of aluminium motorkap.

Van de Dax Rush zijn inmiddels vier uitvoeringen :

-1) Rush De Dion, met De Dion achterwielophanging.

-2) Rush IRS, onafhankelijke achterwielophanging.

-3) Rush Quadra, vierwiel aangedreven. Deze maakt gebruik van Ford Sierra Cosworth 4 x 4 ‘running gear’.

-4) Rush MC (alleen als De Dion), chassis voor motorfietsmotoren.

De eerste drie uitvoeringen zijn ook als Rush LWB leverbaar (Long Wheel Base). Met 7,5 cm meer lengte in de cockpitruimte, zodat deze geschikt is voor grotere bestuurders. Dit lijkt niet veel, maar in combinatie met een verlaagde vloerplaat is dit echt de ruimste Super 7-replica die er is op de markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.