Your address for Fun & Power

Dax 427 “Cobra” – V8 – 1978 – Verkocht

Dax 427 “Cobra” – V8 – 1978 – Verkocht

Zeer mooie Dax Cobra met een NL-kenteken van 1978, geheel wegenbelastingvrij.

Deze Dax heeft een paar jaar geleden een volledige restauratie ondergaan, na een complete demontage, tot en met de laatste bout, en is de Cobra als nieuw terug opgebouwd. Na deze opbouw heeft deze slechts 4.500 (test) km gereden.

De motor is een nieuwe getunde Ford V8 – 302ci, gekoppeld aan gereviseerde automatische versnellingsbak.

De motorruimte is een kunstwerk op zich, met rondom gepolijst rvs plaatwerk, Edelbrock tuning delen, aluminium radiateur, enz. Alles is tot in perfectie opgebouwd.  

Het interieur is volledig in leder, stoelen, dashboard en deurpanelen zijn in zadel bruin.

Ook aan de buitenkant is alles tot in detail verzorgt, zoals gepolijste rvs sidepipes, voor en  achter bumpers, rvs rolbeugel.

Als velgen is gekozen voor 18 inch met brede sportieve Toyo banden, om de Cobra een  moderne look te geven. Ook is er een soft top compleet met zijramen aanwezig.

Kortom,  je zou deze Cobra kunnen aanzien als een nieuwe, maar dan met een perfect oud kenteken. Zo goed is de restauratie gedaan. Een unieke kans voor de liefhebber.

Als extra heeft deze Cobra een LeMans style hardtop, welke gespoten in dezelfde kleur als de body. Deze hardtop maakt dat deze Cobra ook goed bruikbaar is in het voor- en na seizoen. 

 

Disclaimer :  Ondanks de zorg die besteed wordt aan een correcte invoer van de gegevens, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten. Aan de genoemde prijzen en teksten kunt u geen rechten ontlenen.  Prijzen zijn in EUR, onder voorbehoud en kunnen dagelijks gewijzigd worden.  Afbeeldingen kunnen afwijken van de werkelijkheid.